23/11/2016

Karesi'de yaşam kalitesi yüksek mahalleler oluşuyor

Dünyanın şehircilik anlayışına uygun, modern bir şehir planlayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 10 yılı aşkındır bir çivi dahi çakılmayan TOKİ Yeni Mahalle'deki yaşam kalitesi yüksek yerleşim alanlarında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sefaköy ve Toygar'ın ardından şimdi de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un desteği ile TOKİ Yeni Mahalle'nin 10 yıldır çözülemeyen yol sorununu çözdü. Başkan Yılmaz ve ekibi TOKİ Yeni Mahalle'deki yeni yerleşim alanlarında yürütülen kilit parke ve peyzaj çalışmalarını yerinde inceledi. 35 bin metrekarelik alana kilit parke taşı döşeme çalışmalarını hızla sürdüren ekipler Başkan Yılmaz'ın "Karesi'de kimse çamura basmayacak" sözünü yerine getirmek için gece gündüz çalışmalarına devam ediyor. Kronikleşmiş sorunların başında gelen Sefaköy ve Toygar Mahallesi'nin yol sorununu da çözen Başkan Yılmaz, 10 yılı aşkındır TOKİ bölgesinde inşa edilen evlerin yol sorununu çözmek için kolları sıvadı. Dünyanın şehircilik anlayışına uygun, modern bir şehir planlayan Karesi Belediyesi, ilçe genelinde 500 bin metrekareden fazla parke taşı, 100 bin tondan fazla asfalt sererek yaşam kalitesi yüksek mahalleler oluşturmak için çalışıyor.