22/07/2016

Karesi'de köy konakları yenileniyor

Karesi Belediyesi, kırsal mahallelerde ortak kullanım alanlarından olan köy konaklarındaki bakım ve onarım çalışmalarını sürdürürken bir yandan da yeni köy konaklarının inşasına devam ediyor.

Mahallelerde ihtiyaca cevap veremeyen eski köy konaklarında tadilat yapan Karesi Belediyesi, binanın boya badanasından fayans işlerine elektrik tesisatının kurulmasından köy konağının odalarının tadilatına kadar tüm binayı baştan aşağıya yeniliyor.

Karesi Belediyesi, bu zamana kadar Yeniköy, Tatlıpınar, Karakol, Ovacık'taki köy konaklarını baştan aşağı yenileyip Çanacık'ta ise yeni bir köy konağı inşa ederken; Bakacak, Yaylacık ve Büyükpınar'daki çalışmalarına devam ediyor. Büyükpınar Mahallesi'nde ihtiyaca cevap veremeyen eski köy konağının büyük bir kısmını yıkarak yeniden inşa ediyor.

Karesi Belediyesi, köy konaklarının yanı sıra yine mahallelinin ortak kullanım alanların olan kahvehaneler, ibadethaneler ile okullarda da çalışmalarına devam ediyor. Belediye, Yaylacık Mahallesi'nde ise cemevinin tadilatını yapıyor, yeni bir muhtarlık binası inşa ediyor.