07/06/2016

Karesi'de fırın kontrolleri sıklaştırıldı

Karesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı süresince halkın daha sağlıklı gıda tüketimi yapabilmeleri amacıyla kentte bulunan fırın ve imalathanelerde kontrollerde bulundu. Kontroller devam edecek.

Karesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Ramazan Ayı öncesinde de yaptığı kontrolleri Ramazan Ayı içerisinde de sürdürüyor. İlçede bulunan fırın ve imalathanelerde genel temizlik, imalatlarda kullanılan ürünlerinde son kullanma tarihi, gramaj ve ruhsat kontrolünde bulundu. Zabıta personeli, yapılan kontrollerde kurullara uymayan imalathane ve fırınlara gerekli uyarıyı yapıp, halkın sağlığını ilgilendiren konularda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini söyledi. Kontroller, lokanta, pastane gibi gıda üretimi ve satışı yapılan yerler ile devam edeceği belirtildi.