22/12/2017

Karesi'de 45 okula 10 milyon 462 bin TL yatırım

Karesi'nin her noktasında eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve başarı çıtasını yükseltmek amacıyla yatırımlarına yön veren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında 45 okula 10 milyon 462 bin TL yatırım yaptı.

EĞİTİM, SAĞLIK VE SPOR KENTİ
Karesi Belediyesi olarak eğitime her alanda katkı sağlamayı görev bildiklerini vurgulayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında ilçedeki 45 okulda toplam 10 milyon 462 bin TL yatırım yaptıklarını söyledi. Proje kapsamında okul bahçelerine halı saha, basketbol ve futbol sahası ile sosyal donatı alanları kazandırarak çevre düzenlemelerini yaptıklarını belirten Yücel Yılmaz, "Karesi’nin eğitim, sağlık ve spor kenti olmasını istiyoruz" dedi.

OKULLARIN İHTİYAÇLARI GİDERİLİYOR
Çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yapılan önemli bir yatırım olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "Okullarımızı kolejlerle yarışır hale getirmeye kararlıyız. Karesi Belediyesi olarak her zaman eğitim öğretimin yanında yer almaya devam edeceğiz" diye konuştu. Okullar Hayat Olsun projesinin yanı sıra okulların detaylı iç ve dış tadilatlarını yaparak eksiklerini de giderdiklerini söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, Karesi İlçesi'ndeki okulların fiziki sorunlarını büyük ölçüde giderdiklerini belirtti.