26/09/2016

Karesi, Tarihi Kentler Birliği’nin Gaziantep Toplantısı'nda

Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı temsilen Gaziantep’te gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği Meclis Toplantısına katıldı.

Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Tarihi Kentler Birliği yönetim kurulu ve üyeleri olmak üzere 350’den fazla kişinin katılımıyla gerçekleştirilen birlik toplantısında Birlik Başkanı ve Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve Birlik Danışma Kurulu Başkanı Metin Sözen ile bir araya geldi.

Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın divan başkanlığı yaptığı toplantıda ilk olarak gündemdeki maddeler görüşülüp oylamaya sunuldu. Doğal kültürel mirasın süreklilik kazanmasında yeni arayışların tartışıldığı Meclis Toplantısı’nda konuşan Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Tarih bizim için büyük bir hazine. Hem bugünü yaşayıp hem de geçmişimize sahip çıkmak son derece önemlidir” derken Prof. Dr. Metin Sözen ise “Mekanların da kentlerin de ruhu vardı. Mekanların ruhu ileriye dayanan bir gelecek umududur” dedi.

Karesi Belediyesi, gücünü üye belediyelerin sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel zenginlikten alan Tarihi Kentler Birliği işbirliğinde tarihini geleceğe taşıyor.