08/08/2017

Karesi Meclisi'nden Kurtdereli'ye tam destek

11-12-13 Ağustos tarihlerinde Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına Kurtdere Er Meydanı'nda düzenlenecek olan Geleneksel Kurtdereli Güreşleri'ne Karesi Belediyesi Meclisi'nden de tam destek geldi.

Karesi Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, belediye meclis salonunda yapıldı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü ve gruplardan gelen önergelerin ilgili komisyonlara havale edildiği meclis toplantısında Kurtdereli Güreşleri de gündeme geldi. AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri Kurtdereli Güreşleri'ne kırmızı dipli mumla davet edildi. AK Parti, MHP ve CHP'li meclis üyeleri güreşlere tam destek vereceklerini açıkladılar.

Kurtdereli Güreşleri'nin siyaset üstü olduğunu vurgulayan meclis üyeleri, güreşlere yapılan yatırımları haklı ve doğru bulduklarını, güreşlerde parti gözetmeksizin kurucu meclis üyeleri olarak orada bulunacaklarını açıkladılar. Kurtdere'ye yapılan yatırımları takdirle karşıladıklarını ifade eden meclis üyeleri, Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın bizlere bıraktığı güreşlere hep beraber sahip çıkılması gerektiğini söylediler. Ata sporumuz olan güreşlere önümüzdeki yıllarda da değer vermeye devam edeceklerini vurgulayan meclis üyeleri, "Kurtdereli Güreşlerine yapacağımız yatırımlar sayesinde Türkiye çapında söz sahibi olacak başpehlivanların çıkacağına inanıyoruz" açıklamasında bulundular.