17/06/2014

Karesi’de “Yerel Yönetim Çalışanlarının Kişisel Gelişimi ve Halkla İlişkiler Eğitimi” başladı

Karesi Belediyemizin düzenlediği  personelin mesleki eğitimini amaçlayan hizmet içi eğitim seminerleri, yapılan son toplantının ardından katılımcılara sertifika verilmesiyle sona erdi.

Karesi Belediyemizce hazırlanan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından kısa süre önce onaylanan “Yerel Yönetim Çalışanlarının Kişisel Gelişimi ve Halkla İlişkiler Eğitimi” adlı proje kapsamında 4 Haziran’da başlayan eğitimler, bugün yapılan son toplantının ardından sona erdi. Gerçekleştirilen proje ile Karesi ve Altıeylül belediyelerine bağlı 220 çalışan, mesleki ve kişisel gelişimleri ile ilgili çeşitli konularda, toplam 48 saat eğitim gördü. 8 gün boyunca çalışanlara, özel bir psikolojik danışmanlık merkezine bağlı uzmanlar tarafından; “Yeni Yüzyıl Değerlerinde İletişim Becerileri, İnsanları Anlamak, Takım Bilinci, Çalışanların Motivasyonu” konularında eğitimler verildi. Eğitimler sonunda, birim müdürlerine ve çalışanlara sertifikalarını Belediye Başkanı Yücel Yılmaz verdi.

Sertifika töreninde konuşan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, halka en yakın hizmet birimi olan yerel yönetimlerin, halkı memnun ve mutlu etme, onun güvenini ve desteğini kazanma gibi vazgeçilmez sorumlulukları olduğunu belirterek, “Kentleşme ile gelen bir takım sorunların halka yansıyan yanları olabilir. Önemli olan bu yansımaları en aza indirerek, hizmetlerin olumlu yönde sürmesini sağlamaktır. Bu da, ancak halkla iyi ilişkiler kurmakla ve halkımızın belediyemize olan memnuniyetini arttırmakla mümkündür. Bunu da sizler yapacaksınız, hepimiz yapacağız. Sorumlu belediyecilik anlayışı, bize bunu emretmektedir. Bunu da motivasyonu yüksek, iletişim becerilerine ve takım bilincine sahip bir personelle sağlayabiliriz. Bu eğitimler, personelinize yeni beceriler kazandırmasının yanı sıra, halkla olan ilişkilerinin daha başarılı olmasını da hedeflemektedir” diye konuştu.