06/06/2017

Karesi’de Dünya Çevre Günü kutlandı

Karesi Kent Konseyi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle düzenlenen etkinlik  kapsamında Atatürk ve Alişuuri İlkokulu öğrencileri oluşturmak amacıyla Karesi Belediyesi önünde AHP Meydanına kadar yürüdü.

Karesi Kent Konseyi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle düzenlenen etkinlik  kapsamında Atatürk ve Alişuuri İlkokulu öğrencileri farkındalık oluşturmak amacıyla Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir ile birlikte Karesi Belediyesi önünden AHP Meydanına kadar yürüdüler. Buradaki etkinlikte Atatürk İlkokulu öğrencisi Didem Ardıç temiz bir çevre ve şehrin gelecek kuşaklara teslim edilmesine vurgu yaparak bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra öğrenciler 5 Haziran Dünya Çevre günüyle ilgili şiirler okuyarak halk oyunları gösterisi sergilediler. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz 5 Haziran Dünya Çevre gününün çocuklar tarafından farklı bir etkinlikle kutlandığını belirterek “Biz istiyoruz ki çevreye karşı duyarlı yeşil Balıkesir olsun. Buna eğitimle başlamak lazım Kent Konseyimiz güzel organize etmiş öğrencilerimizi şehrimizin en kalabalık meydanında sizlerinde sayesinde tüm şehre yayılacak bir etkinlik yaptılar. 5 Haziran Dünya Çevre günü dolayısıyla çevreyi temiz tutmayı, bize geçmişte yaşayan büyüklerimiz çevreyi bize bu şekilde sağlıklı bıraktıysa bizde yeni nesillere aynı şekilde teslim etmemiz için duyarlı olmamız gerektiği bilincini çocuklarımıza aşıladık. Her okuldan temsilci öğrencilerimiz var. Kent Konseyimiz bu konuda güzel hazırlanmış ben kendilerini tebrik ediyorum. Şehrimizde bu tür meydanlarda etkinliklerin yapılması, her zaman diğer olumsuz etkinliklere göre tercih edilen şeydir. Çocuklarımız çok güzel bir etkinlik yaptılar ben öğretmenlerini Kent Konseyimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

FARKINDALIK OLUŞTURALIM Kİ FARKLI YAŞAYALIM
Çevre deyince yer göğün akla geldiğini ifade eden Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir “Yer ve gök çevreyi oluşturuyor. Çevre esasen insana emanet, insanda kendine emanet. Şu şaşmaz bir gerçek yapan eden insan, yaptığından ettiğinden etkilenen de insan. O yüzden insan yaptığına ettiğine dikkat etmeli. Yaptığı ettiği daha doğru, daha güzel daha iyi olmalı. İşte bu noktalarda farkındalık oluşturmak lazım, farkındalık oluşturalım ki farklı yaşayalım. Bu gün burada Dünya Çevre Günü dolayısıyla Karesi Kent Konseyimiz ve Atatürk İlkokulumuzun hazırlamış olduğu farkındalık oluşturmak için etkinlikte buluştuk. Çocuklar şunu haykırıyorlar bu çevre bizim, siz yetişkinler olarak sizin almış olduğunuz emaneti bize sağlıklı sıhhatli daha iyileştirerek teslim edin diyorlar. Bizde bunun bilincinde olarak daha iyi, doğru ve güzel bir çevre oluşturmak için farkındalık oluşturuyoruz bu gün. Bu yönde de Karesi olarak da belediyemizle , kaymakamlığımızla kurum ve kuruluşlarıyla çevreye sahip çıkıyoruz çıkmaya da devam edeceğiz. Daha iyi, doğru ve güzel bir çevre için hep birlikte gayret sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.