01/10/2018

Hem okudu hem de dünya şampiyonu oldu

Karesisporlu Kick Bokscu Sevcan Çakırca, hem ders çalışıp liseyi bitirdi hem de haftada 9 antrenman yaparak milli sporculuğu hak etti ve İtalya'da düzenlenen 2018 Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü olarak Türk Bayrağı'nı dalgalandırdı.

İtalya’nın Venedik şehrinde 64 ülkeden 2400'ün üzerinde sporcunun katıldığı 2018 Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda 48 kilogramda Dünya 3.'lüğünü elde eden Karesisporlu Sevcan Çakırca ve Bosna Hersek’te düzenlenen Yıldız Kadınlar Balkan Şampiyonası’nda 69 kilogramda Balkan 3.’sü olan Karesisporlu Deryanur Karaduman elde ettikleri başarılarını Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile paylaştı. Sporcular ile birlikte; Karesi Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Özalp, Karesispor Müdürü Yahya Akduman, antrenörler Ender Yeşilyurt ve Kemal Kurt ziyarette hazır bulundu.

HEM OKUDU HEM DE DÖVÜŞTÜ
Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden bu yıl mezun olan Çakırca, haftada 9 antrenman yaparak turnuvalara hazırlandığını ve yoğun çalışmaları sayesinde milli sporcu seçilmeyi hak ettiğini belirtti. İlk Milli sporcu olduğu yılda dünya derecesi yapan Sevcan Çakırca, geçen yıl eylül ayından buyana yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi. Türkiye'de düzenlenen turnuvalarda önemli dereceler elde etmesi sonucunda Milli olarak yurtdışında Türkiye'yi temsil etmek hakkı elde eden Çakırca, Türkiye, uluslararası ve dünya şampiyonalarında, Karesispor forması ile kürsüye çıkarak Balıkesir'i temsil etti. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Hem okuyup hem de büyük başarı elde eden sporcularımızı tebrik ediyorum" dedi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sporcular Sevcan Çakırca ve Deryanur Karaduman'ı ödüllendirdi.