28/11/2017

"Gel al devri bitti, biz size geliyoruz"

Yıllardır sokağa hasret olarak yaşayan minik Yağmur, artık tekerlekli sandalyesi ile sokağa rahat rahat çıkabilecek. 'Yüzünüz gülsün' sloganı ile 100'üncü tekerlekli sandalyeyi veren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 'gelin alın demiyor', sandalyeyi ihtiyaç sahiplerinin evine kadar kendisi götürüyor.

Karesi Kaymakamlığı ve Karesi Belediyesi işbirliği ile Karesi'de engeller bir bir kalkıyor. Geçen hafta Bakacak'ta minik İbrahim'i sevindiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bu kez minik Yağmur'u tekerlekli sandalyesine kavuşturdu. Karesi'de 'yüzünüz gülsün' sloganı ile 100'üncü tekerlekli sandalyeyi veren Karesi Belediyesi, Kaymakamlık ve derneklerle de işbirliği içerisinde. Minik Yağmur'un tekerlekli sandalyesini evine kadar Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Karesi Kent Konseyi Engelli Meclisi üyesi aynı zamanda Engelsiz Güçler Derneği Başkanı Halil Özcan ile birlikte götürdü.

"BU BAHAR SOKAKTAYIZ"

Güzel havalarda kızımı rahat bir şekilde dışarıya çıkarabileceğini ifade eden Yağmur'un annesi Ümmühan hanım, "Yıllardır tekerlekli sandalye bekliyoruz. Sandalyeyyi evimize kadar getirdiniz. Sizlerin sayesinde kızımın hayatı biraz daha konforlu olacak. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

BU BİR İNSANLIKTIR

Yıllardır tekerlekli sandalye temininde sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Engelsiz Güçler Derneği Başkanı Halil Özcan,"Kaymakamın ve bir belediye başkanının engellilerin evlerine kadar gelerek tekerlekli sandalye getirmesi beni çok duygulandırdı. Daha önce 'sandalyeniz geldi, gelin alın' derlerdi. Şimdi ise başkan evlere kadar sandalyeyi getiriyor, insanlara dokunuyor. Bu başka bir duygu, bu bir insanlıktır. Sizlerden Allah razı olsun" dedi.