16/05/2017

Gaza hız için değil kültür için bastılar

Allgau -Orient Doğu ve Batı Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye etabının Balıkesir ayağı Başkan Yücel Yılmaz'ın damalı bayrağı indirmesi ile başladı. 14 ülkeden gelen 130 Araç 260 rallici birbirlerini geçmek için değil gittikleri şehirlerin en iyi tanıtımını yapmak için yarışıyor. Ralliciler çektikleri görüntüler ile Avarupa'ya Türkiye'de kaos olmadığını duyuruyor.

Dünyanın en anlamlı ve büyük ralli organizasyonlarından birisi olarak kabul edilen ve bu yıl 12.incisi düzenlenen Allgau -Orient Doğu ve Batı Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye etabının Balıkesir ayağı Karesi İlçesi'nde Başkan Yücel Yılmaz'ın damalı bayrağı indirmesi ile start aldı. Allgau -Orient Doğu ve Batı Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye etabı için ülkemizde bulunan 130 araçla 260 kişilik rallici grup Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur'un daveti, Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'ın organizasyonu ile geceyi Alparslan Türkeş Spor Kompleksi'nin otoparkında geçirdi. Alparslan Türkeş Spor Kompleksi'nde Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın saat 08.00'da damalı bayrağı indirmesi ile ralli başladı. Balıkesir Büyükşehir ve Karesi belediyelerinin de logolarını taşıyan 130 araçlı rallici grup Bandırma, Milli Kuvvetler, Anafartalar, Kızılay ve Vasıfçınar Caddesi üzerinden, Bigadiç, Akçay, Ayvalık ilçelerinden de geçerek Uşak'a gitti. Uşak'tan Mersin'e geçecek olan grup dostluk ve barış için Ürdün ve İsrail'e geçiş yapacak. Şehir merkezinde tanıtım turu yapan gruba Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da eşlik etti.

BLOGGERLAR GÖRÜNTÜLERİ DÜNYA İLE PAYLAŞIYOR
Allgau -Orient Doğu ve Batı Dostluk ve Barış Rallisinin farklı kültürleri ve medeniyetleri tanımak ve barış için başlatıldığını vurgulayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Ralliciler takımlar halinde dünyayı geziyor. Bozulan araçlarını kendileri tamir ediyor. Hiç bir şekilde otel de veya evde kalmıyorlar, araçlarının yanlarına kurdukları çadırlarda geceliyorlar. Gittikleri şehirlerin kültürleri ile ilgili çektikleri fotoğraf ve video görüntüleri Bloggerlar aracılığı ile sosyal medyada kanallarında yayınlayarak tüm dünyaya duyuruyorlar.  Bu rallide amaç öne geçmek değil takımlara verilen kültürel tanıtımları yapmak. En iyi tanıtımı yapan ekip ralliyi kazanıyor. Şehrimize gelen ralliciler, Balıkesir dokusunu da katarak Türkiye mozaiğini tüm dünyaya tanıyorlar" dedi.

DÜNYAYA TÜKİYE'DE 'KAOS YOK' DİYORLAR
Ralli grubunun Türkiye'ye gelmesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Avrupa, Türkiye'de sanki bir kaos havası varmış gibi basın yoluyla algı yaratmaya çalışıyordu. Türkiye'ye 14 ayrı ülkeden 260 yabancı katılımcı geldi ve bu insanlar fotoğraf ve video çekimleriyle sosyal medyada Türkiye'de böyle bir kaos ortamının olmadığını tüm dünyaya duyuruyorlar. Bu arkadaşların paylaşımlarının turizm sektörüne de büyük faydası olacak" dedi.