05/11/2018

Dünya okul öncesi eğitimin önemini konuşuyor

Türkiye'de ve Avrupa'da okul öncesinde eğitim kalitesinin arttırılması amacıyla 'The European Child Learning By Doing' adlı proje kapsamında Letonya, Bulgaristan, İtalya, ve Finlandiya'dan Naciye Kabakçı Anaokulu'na gelen 17 öğretmen Karesi Belediyesi'ni de ziyaret etti.

Naciye Kabakçı Anaokulunun ortağı olduğu 'The European Child Learning By Doing' adlı proje kapsamında 4-10 kasım arasında Letonya, Bulgaristan, İtalya, ve Finlandiya dan toplam 17 öğretmen Balıkesir'e geldi. Okulöncesinde dil öğrenmenin önemi konusunda seminer ve workshop, vb çeşitli etkinlikler ve kültür gezilerinin organize edildiği program kapsamında konuklar Karesi' Belediyesi'ni ziyaret etti. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın İspanya'da Birleşmiş Milletler toplantısına katılması nedeniyle konuklarla Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı ilgilendi.

Şehrimizin imajı adına son derece önemli bir proje olduğunun altını çizen Sabancı, "Misafirlerimizi yeniden Karesi'de görmek bizleri mutlu ediyor. Karesi sadece yerel de değil uluslararası yolculuğuna devam ediyor. Sayın Başkanımız da şu anda İspanya'da Birleşmiş Milletler Kalkınma Hedefleri paylaşım toplantısında sunum yapıyor. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen misafirlerimizi de biz şehrimizde ağırlıyoruz. Bundan dolayı gurur duyuyoruz" dedi. Başkan Sabancı, konuklara Karesi Rozeti takara artık kendilerinin Karesi'nin bir ferdi olduğunu söyledi.