09/08/2017

Devlet kırsalda dört bir yanda

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kırsal mahalle çalışmalarını incelemek için gittiği mahallelerde Sağlık Bakanlığı'nın ve Tarım Bakanlığı'nın çalışmalarına  da eşlik etti. Başkan Yılmaz, "Devletimiz ne kadar güçlü olduğunu görüyoruz. Biz sadece yolları değil, gönüllere giden yolları da imar ediyoruz" dedi.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kırsal mahallelerde yapılan çalışmaları incelemek için yine sahaya indi. Bir günde yaklaşık 10 kırsal mahallede incelemelerde bulunan Başkan Yılmaz, gittiği mahallerde Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı'nın ekiplerinin çalışmalarına katıldı. Kırsal Mahallelerde kilit parke taşı, park, fitness gruplarını inceleyen Başkan Yılmaz, mahalle sakinleri ile sohbet etti onları dinledi. Sohbet esnasında önce Sağlık Bakanlığı ekipleri geldi ve mahallede oturan yaşlıların tansiyonlarını ölçüp çizelgelerine ekledi. Sağlık Bakanlığı ekipleri sıcak havalarda ve kene vakalarında neler yapılması gerektiği gibi konularda bilgiler verdi. Hemen ardından Tarım Bakanlığı'na bağlı ekipler de gelerek hayvansal ve tarımsal faaliyetler hakkında detaylı bilgi verdi. İki bakanlık çalışanları da takip çizelgelerine verileri işledi,gerekli birimlere iletilmek üzere vatandaşların taleplerini not aldı.

"DEVLET HALKININ YANINDA"
Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde devletin ne kadar güçlü olduğunu mahalle halkına anlatan Başkan Yılmaz, "Belediye olarak alt ve üst yapı çalışmalarınızı biz yapıyoruz. Sağlık Bakanlığımız da sizlerin ayağına kadar gelerek kontrollerinizi yapıyor. Aynı şekilde Tarım Bakanlığımız da buralara kadar gelerek sizleri bilgilendiriyor. İşte devletin ne kadar güçlü olduğunu, halkının yanında olduğunu, devletin halk için olduğunu görüyorsunuz" dedi.

"GÖNÜLLERE GİDEN YOLLARI DA İMAR EDİYORUZ"
Hizmetlerin yanı sıra vatandaşlarla bir araya gelmenin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, “Park yapıyoruz, yolları yapıyoruz ancak, gönüllere giden yolları da imar etmek bizim asli görevimiz. Yolları kontrol etmenin dışında halkımızla bir araya gelip sohbet etmek bizim için önemlidir. Çevre temizlenir, parklar yapılır, yollar yapılır, önemli olan yolun geçtiği yerde vatandaşımızla bir arada olmak, bu anı yaşamak bizim için çok kıymetlidir. Hemşerilerimizin hizmetimizden memnuniyetini onlardan duymak ve belediyecilikten beklentilerini tespit etmek bizim için önemlidir” dedi.

"BU TABLO BİZİ MUTLU EDİYOR"
Devletin sıcak elini belediye olarak vatandaşlarımıza uzatıyoruz. Görüyoruz ki devletimizin diğer kurumları da kırsal mahalle aralarına kadar geliyor. Bizler böyle tabloları gördükçe çok mutlu oluyoruz. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde daha güçlüyüz biz. Bu coğrafyada beraber yaşıyoruz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ” diye konuştu.