20/09/2017

CUMHURBAŞKANI'NDAN ÖDÜL ALDI Ödülünü gençlerle paylaştı

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ödül aldığı "Müspet Değerler Mektebi" projesinin mimarlarından Karesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi'ni ağırladı.

Projede emeği geçen gençlere teşekkür eden Başkan Yılmaz, "Medeniyetimizi Yaşatan, Dünyayla Yarışan Şehirler yarışmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almış olduğumuz ödül; kent, mekan ve gençlik arasındaki ilişkiyi doğru bir şekilde kurabildiğimizin en güzel ispatıdır" dedi.

"GÖNÜLLÜ İŞLER KENTE DEĞER KATIYOR"
İnsanların yaşadığı yere aidiyet geliştirdiğine vurgu yapan Başkan Yücel Yılmaz, "Hemşehrilerimizin kentle bağlarını güçlendirmek için hayata geçirdiğimiz sosyo-kültürel etkinliklerin kent katılım sürecini de hızlandıracağı inancındayız. Özellikle 'gönüllü' yapılan işlerin kente kattığı değer büyük oluyor. Bir yandan kentin fiziksel planlamasını yaparken diğer yandan sizlerle birlikte sosyal planlamaları yapıyoruz. Şehirle ilgili fikri olan herkes bizim için çok değerlidir" açıklamasında bulundu.

"ŞEHRİN, KENT KONSEYİNE İHTİYACI VAR"
Kent konseylerinin şehrin ihtiyaç duyduğu yapılar olduğunu vurgulayan Başkan Yücel Yılmaz, "Siyaset üstü bir yapısı olan kent konseylerinin içerisinde her siyasi görüşten insanlar var. Burası siyasetin değil şehirle ilgili fikirlerin tartışıldığı, 'ortak akıl' ile hareket eden bir platform" dedi. Aldıkları ödülün kendilerine daha fazla sorumluluk yüklediğini ifade eden Yılmaz, Karesi'nin 3 yıl gibi kısa bir süre içerisinde adını duyuran ve her alanda söz sahibi olan bir ilçe haline geldiğini vurgulayarak, "Bunda sizlerin emekleri de büyük. İyi bir ekip çalışmasının sağladığı bu başarıyla sizler de gurur duyun" dedi.

GENÇLERDEN BAŞKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR
Gençlere 'hayal gücünüzü ve inisiyatif hakkınızı kullanın' çağrısında bulunan Yılmaz, "Söz söyleyene göre değer kazanır. Bu nedenle önce siz gençlerin sağlıklı düşünebilmesi, tarihi ve edebi bir derinliğe sahip olmanız gerekiyor. Bundan sonraki yol haritanız çıtayı daha yükseğe çıkarmak, araçları atlayıp amaçlara ulaşmak olsun. Sizler, şehirde kendinizi hissettirin ve gençlerin hayatına dokunabileceğiniz çalışmaların altına imzanızı atın" dedi. Gençlik Meclisi Başkanı Kerim Gülgönül ise "Bizlere her zaman özel olduğumuzu hissettirdiniz. Bizlere vermiş olduğunuz destekler nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Ödülü almanızdan dolayı gençler olarak gurur duyduk" açıklamasında bulundu.