28/06/2014

Bu Ramazan hergün Karesi'desiniz

Bu Ramazan hergün Karesi'desiniz Karesi'de dolu dolu Ramazan!

Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve paylaşmanın simgesi 11 ayın sultanı Ramazan ayı, Karesi Belediyesi tarafından hazırlanan birbirinden güzel programlar ile Balıkesir'de daha da anlamlı ve eğlenceli bir atmosferde yaşanacak.

Karesi Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikler Ramazan Ayı süresince hergün devam edecek. Ali Hikmet Paşa Meydanı(AHP), Alparslan Türkeş Parkı'ndaki anfi tiyatro ve çeşitli mahallelerde Kur'an-ı Kerim Tilaveti, halk oyunları, semazen, mehteran ve ilizyonist gösterileri yapılacak. Sanatçı Ali Çakar, Hüner Coşkuner, Dem-i Aşk, İsmail Özkan, gölge oyunları ustası Ayhan Leylek ve Alaturka Band Grubu Ramazan Ayı'nda Balıkesirliler ile buluşacak. Ramazan şenlikleri 28 Haziran Cumartesi günü saat 21.30 Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda havai fişek, mehteran gösterisi ve Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayacak.

Ramazan Ayı süresince hergün TOKİ 2.Etap Sosyal Tesisleri'nde 250 kişilik, Asri Mezarlık Şehitler Parkı karşısındaki Yıldız Düğün Salonu'nda 400 kişilik, Kayabey Ortaokulu karşısındaki İmza Düğün Salonu'nda da 350 kişilik iftar verilecek.

RAMAZAN AYI MERKEZ PROGRAMI ŞÖYLE
29 Haziran Pazar AHP'de; jonglör, ilizyonist Ritmin Dansı, aşuk ile maşuk, 30 Haziran Pazartesi AHP'de; Sıtkı Sahil ve ekibi, 1 Temmuz Salı AHP'de; Ömer Faruk Özcan ve semazen ekibi, 2 Temmuz AHP'de; Çarşamba çocuk tiyatrosu tahta bacak, Ritmin Dansı, aşuk ile maşuk gösterisi, anfi tiyatroda; Ali Çakar konseri, Bursa Müftüsü Emin Ay'ın katılımı ile toplu iftar verilecek. 3 Temmuz AHP'de; Perşembe neyzen ekibi, gölge oyunları, 4 Temmuz Cuma AHP'de; Alaturka Band müzik konseri, Ritmin Dansı, aşuk ile maşuk gösterisi, 5 Temmuz Cumartesi AHP'de; Belediye Konservatuvarı (Yeşil Çam Şarkıları) 6 Temmuz Pazar AHP'de; halk oyunları, aşuk-maşuk, 7 Temmuz Pazartesi AHP'de; Sıtkı Sahil ve ekibi, Konya Semazen ekibi, 8 Temmuz Salı AHP'de; Ömer Faruk Özcan ve semazen gösterileri, 9 Temmuz Çarşamba AHP'de; çocuk tiyatorusu, jonglör gösterisi, Ritmin Dansı, aşuk ile maşuk, 10 Temmuz Perşembe AHP'de; neyzen ekibi, gölge oyunları, 11 Temmuz Cuma AHP'de; Alaturka Band Müzik Grubu, 12 Temmuz Cumartesi AHP'de; Belediye Konservatuvarı (Türk halk Müziği), 13 Temmuz Pazar AHP'de; halk oyunları, aşuk ile maşuk gösterisi, 14 Temmuz Pazartesi AHP'de; Sıtkı Sahil ve ekibi, 15 Temmuz Salı AHP'de; Ömer Faruk Özcan ve semzen ekibi, 16 Temmuz Çarşamba AHP'de; çocuk tiyatrosu, tahtabacak, jonglör, Ritmin Dansı , aşuk ile maşuk, 17 Temmuz Perşembe AHP'de; neyzen ekibi, gölge oyunları, 18 Temmuz Cuma AHP'de; Alaturka Band Müzik Grubu, 19 Temmuz Cumartesi AHP'de; Belediye Konservatuarı (Yeşilçam Şarkıları), 20 Temmuz Pazar AHP'de; halk oyunları gösterisi, aşuk ile maşuk, 21 Temmuz Pazartesi AHP'de; Sıtkı Sahil ve Ekibi, 22 Temmuz Salı AHP'de; çocuk tiyatrosu, jonglör, 23 Temmuz Çarşamba AHP'de; (Kadir Gecesi) Kur'an-ı Kerim Tilaveti, Ömer Faruk Özcan ve semazen ekibi, 24 Temmuz Perşembe AHP'de; Dem-i Aşk, Ritmin Dansı, aşuk ile maşuk, gölge oyunları, Anfi Tiyatro; Hüner Coşkuner ve İsmail Özkan sahne alacak. 25 Temmuz Cuma AHP'de; Alaturka Band Müzik Grubu, 26 Temmuz Cumartesi AHP'de; Belediye Konservatuarı (Türk Halk Müziği), 27 Temmuz Pazar AHP'de; (Arefe) gölge oyunları, halk oyunları, aşuk ile maşuk gösterisi.
MAHALLE FAALİYET PROGRAMI
2 Temmuz Çarşamba 2.Sakarya Mahallesi; Belediye Konservatuarı, balon dağıtımı, şişme oyun parkı, 4 Temmuz Cuma Kocaavşar Mahallesi; Ceyhun Damla Konseri, Ritmin Dansı, potpori, 10 Temmuz Perşembe Şehitler Parkı'nda; balon dağıtımı, şişme oyun parkı, 16 Temmuz Çarşamba TOKİ konutlarında; Belediye Konservatuarı, Ritmin Dansı, potpori, balon dağıtımı, şişme oyun parkı.