11/05/2016

Başkan Uğur; "Çocuklarınızı Karesi'ye emanet edin"

Karesi Belediyesi ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği çocuk şenlikleri kapsamında 'Çık Dışarıya Oynayalım' sloganıyla başlatılan ve 700 öğrencinin katıldığı yarışmaların finali yapıldı. Karesi Belediyesi'ni kutlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur; "Anneler, babalar merak etmeyin, çocuklarınız Karesi Belediyesi'ne emanet edin" dedi.

Karesi Belediyesi ile Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen çocuk şenlikleri kapsamında 'Çık Dışarıya Oynayalım' sloganıyla başlatılan ve 700 öğrencinin katıldığı yarışmalar Alparslan Türkeş Salonu'nda yapılan finalle sona erdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay ve protokol üyeleri Alparslan Türkeş Salonu'nda 'Mendil Kapmaca' oyunun finalini izledi. Velilerin ve protokolün oldukça heyecanlandığı yarışmada öğrencilerin mutluluğu ise görülmeye değerdi. Yarışmanın ardından; 'Yağ satarım bal Satarım', 'Mendil Kapmaca', 'Tombik Oyunu' ve 'Kaleli Yakan Top Oyunu'nda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları takdim edildi.

ORGANİZE TAKIM BİLİNCİ

'Çık Dışarıya Oynayalım' sloganıyla başlatıldığını ve 700 öğrencinin katılım sağladığını belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Geleneksel çocuk oyunlarının finalini yaptık. 700 civarında ilkokul öğrencimiz katıldı. 4 ayrı kategoride yarışan çocuklarımız takımlar oluşturdu.  öğrencilerimizin paylaşım, disiplin, organize takım çalışması yapma duygularını en üst  seviyeye çıkaran bir organizasyon olduğunu gördük.  Çocuklarımı bu etkinliklerle çocukluklarını da yaşıyorlar. Bu tür aktivitelerin Milli Eğitim Bakanlığımız, Kaymakamlığımız, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve yerel belediyelerle ortaklaşa düzenlenmesi  de büyük bir aile olduğumuzu gösteriyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Balıkesir BüyükAile Projesi'nin amaçlarından birisi de buydu. Biz çocuklarımızın ve velilerimizin mutluluğunu gördükçe daha güzel projeler ve daha da çalışmamız gerektiğinin bilincine ulaşıyoruz. Velilerimiz etkinlikte çok mutlu oldu. Bizde çocuklarımızın enerjisini ve coşkusunu gördükçe daha mutlu olduk. Bu projelerin devamını yapmaya devam edeceğiz" dedi.

ÇOCUKLARI KARESİ'DE SÜRPRİZLER BEKLİYOR

Kurumların yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde önemli projelerini hayata geçirdiği belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Bu çalışmalar çocuklarımız ve gençlerimiz için. Çok güzel yarışmalar oldu. Tüm yarışmacıları kutluyorum. Çocuklar bizim geleceğimiz. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak önce 'çocuk köyü' projesi ile icraata başladık. Birinci olan üç takımı mükafat olarak Çocuk Köyü'ne bekliyorum. Bu yıl Karesi'de yine çocuklara sevindirecek bir çok proje var. Yücel Başkan yine okullarda dört tane havuzun açılacağını söylüyor. Anneler, babalar merak etmeyin çocuklarınız Karesi Belediyesi'ne emanet edin" dedi.

DERECEYE GİREN OKULLAR

2. sınıf öğrencilerinin katıldığı 'Yağ Satarım Bal Satarım' yarışmasında; Atatürk İlkokulu birinci, Fatih İlkokulu ikinci, Ercan Kıvrak ve 23 Nisan İlkokulu üçüncü oldu. 3. sınıf öğrencilerinin katıldığı 'Mendil Kapmaca' yarışmasında; Ali Hikmet Paşa İlkokulu birinci, Sakarya İlkokulu ikinci, Ercan Kıvrak ve Sevinç Kurşun İlkokulu üçüncü oldu. 4. Sınıf öğrencilerinin katıldığı 'Tombik Oyunu' yarışmasında; Şehit Teğmen Cengiz Evrenos İlkokulu birinci, Ercak Kıvrak İlkokulu ikinci, Sakarya ve Zafer İlkokulu üçüncü oldu.  5. sınıf öğrencilerinin katıldığı 'Kaleli Yakan Top' yarışmasında; Fatih Ortaokulu birinci, Gazi İmam Hatip Ortaokulu ikinci, Mehmet Şeref Eğinlioğlu ve Üçpınar Ortaokulu üçüncü oldu.