22/06/2017

Bağlar Sokağı, boğazındaki düğümden kurtuldu

Türkiye'nin en uzun sokağı Bağlar Sokağı'nda araç ve yaya trafiğini tehlikeye düşüren 2 metruk bina yıllar sonra Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın girişimleriyle mahalle sakinlerinin desteği ile kamulaştırılarak yıkıldı.

Karesi Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk binaların yıkımı için çalışmalarına başladı. Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bu kapsamda ilçede, bölge taramaları ve vatandaş şikâyetlerini değerlendiriyor. En son Türkiye'nin en uzun sokağı olan Bağlar Sokağı'nda 2 metruk bina kamulaştırılarak Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştirildi. Bağlar Sokağı'nın şehir merkezine bağlandığı noktada bulunan 2 metruk bina yola sıfır olduğu için, araç ve yaya trafiğini tehlikeye düşüyordu. Kaldırım olmadığından dolayı yola inen yayalar birçok kez kazaya neden oldu. Karesi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne gelen şikayetler ve bölge tarama verileri değerlendirilerek, binalar kamulaştırıldı ve yıkım gerçekleştirildi. Yıkımın ardından Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler hemen yaya kaldırımı düzenlemelerine başladı. Yolun ortasında kalan direğin de kaldırılması için UEDAŞ'a resmi yazı ile bildirildi. UEDAŞ'ın yazışmaya olumlu dönmesi akabinde tehlike arz eden direkte yolun ortasından kaldırılacak.

MODERN BİR ŞEHİR İÇİN
Karesi Belediyesi'nin , şehircilik anlayışına ters düşen, çevre kirliliğine sebep olan ve yanlış amaçlar için kullanılan binaların ilçede yıkımlarına başlandığını belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yıkımlar konusunda mahalle sakinlerin de kendilerini desteklediğini söyledi.  Metruk binaları yıkarak sosyal bir sorunun mekânı olmaktan da kurtardıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, "Tehlike arz eden binaları yıkarak çarpık yapılaşmanın hem önüne geçiyoruz hem de görüntü kirliliği oluşturan binaları ortandan kaldırıyoruz. Bizim için vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu yaşamaları daha önemli. Metruk binaların yıkımı ile şehrimiz nefes alır hale gelecek. Bağlar Sokağı'ndaki yıktığımız 2 metruk binada kaldırımı tamamen kapatıyordu ve yayalar yürürken yola inmek zorunda kalıyordu. Bu da birçok kez kazaya neden oluyordu. Artık bina yıkıldı ve kaldırım düzenlemeleri yapılıyor. İnşallah bundan sonra o yolda herhangi bir kaza ile karşılaşmayacağız" dedi.