27/06/2018

Asırlık Şamlı Panayırı kapılarını açtı

4 yıldır Karesi Belediyesi'nin katkıları ile daha modern bir hale getirilen, 100 yıllık Şamlı Panayırı ve Şerafettin Çakır Mesire Alanı, kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Karesi'nin asırlık geleneklerinden olan Şamlı Panayırı'nın açılışı gerçekleştirildi. Şamlı Panayırı'nın yanı sıra Şerafettin Çakır Mesire Alanı'nın da açılışının yapıldığı programa AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti'nin çiçeği burnunda milletvekilleri Mutlu Aydemir ile Mustafa Canbey, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Mesut Baytekin, oda, dernek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri, teşkilat ve muhtarlar katıldı. 7'den 70'e binlerce kişinin ziyaret ettiği Şamlı Panayırı, düzenlenen eğlenceli etkinlikler ve konserlerle renkli görüntülere sahne oldu.

ŞERAFETTİN ÇAKIR'I YAD ETTİ
Açılış töreninde konuşan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Şamlı'nın önemli bir değeri olan Şerafettin Çakır'ın adını yaşatmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Balıkesir'in büyüdüğünü bu nedenle de vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak farklı mesire alanları oluşturmak için karar verdiklerini söyleyen Yılmaz, "İşte Şamlı'nın eski muhtarlarından merhum Şerafettin Çakır ağabeyimizin yaptığı iş hepimizin gözü önünde. Şamlı'nın eğitim ve öğretim hayatına da önem veren ve beldesine bir okul kazandıran Şerafettin Çakır'ı bu park ile yad ediyoruz" dedi.

TARİHİ BİR GELENEĞE SAHİP ÇIKIYORUZ
Şerafettin Çakır Mesire Alanı'nın piknik yapmak ve doğa ile buluşmak isteyen vatandaşların ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacağını söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, "Meclis üyemiz Sedat Ağan dedi ki 'Bir park yapalım. Bu parkın ismi de Şerafettin Çakır Parkı olsun. Fakat küçük düşünmek Karesi'nin işi değil." açıklamasında bulundu. Başkan Yılmaz, Karesi Belediyesi olarak tarihi bir geleneğe sahip çıkarak Şamlı Panayırı'nı yaşattıklarını vurguladı.

ŞAMLI'YA ÇOK YAKIŞTI
"Geçmişini unutan milletlerin geleceği olamaz" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "Merhum Şerafettin Çakır abimizin adına yakışır, güzel bir mesire alanı oldu. Emeği geçen Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz ve bu fikre katkı sağlayan Çakır ailesini kutluyorum. Şamlı'ya çok yakıştı" dedi. Şamlı Panayırı'nın Karesi Belediyesi'nin vizyonu ile bölgede etkin bir panayır haline geldiğini belirten AK Parti Milletvekili Mutlu Aydemir, "Mesire Alanı, Şamlı ve şehrimiz için kıymetli bir hizmet olmuş. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"DURMAK YOK, YOLA DEVAM
AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan ise Balıkesir'e böyle bir hizmeti kazandıran Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'a teşekkür ederek, "Durmak yol yola devam" dedi. Protokol, açılış konuşmalarının ardından kendilerine ilham olan merhum Şerafettin Çakır'ın ailesine teşekkür ederek plaket takdim etti, sonrasında ise Panayır alanında vatandaşlarla bir araya geldi.