19/03/2018

Afrin'e yardım tırı yola çıktı, şehitler için fidan dikildi

Karesi Belediyesi ve Muhtarlar Derneği tarafından organize edilen bağış kampanyası ile toparlanan yardımlar, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın katılımıyla Afrin'e dualarla uğurlandı. Uğurlamanın ardından Başkan Yılmaz ve muhtarlar şehitlerimiz için oluşturulan Şüheda Bahçesi'nin ilk fidanlarını toprakla buluşturdu.

Afrin'deki kahraman Mehmetçiklerimiz için Karesi Belediyesi ve Karesi Muhtarlar Derneği işbirliğiyle başlatılan bağış kampanyası ile toplanan yardımlardan oluşan Yardım TIR'ı; Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Mesut Baytekin, Karesi Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Aygül, Karesili muhtarlar, meclis üyeleri, Balıkesirspor Baltok Başkanı Remzi Boncuk, Teknik Direktörü Giray Bulak ve sporcuların katılımlarıyla Paşaalanı Mahallesi Arabacıoğlu Cami'nde kılınan Cuma Namazı'nın ardından dualarla Afrin'e uğurlandı. Yardım TIR'ının uğurlanmasının ardından "Her Fidan, Bir Can" diyerek şehitlerimiz anısına, Kuvayi Milliye Mahallesi'nde oluşturulan Şüheda Bahçesi'nin ilk fidanları Başkan Yücel Yılmaz ve muhtarlar tarafından dikildi.

"AFRİN DÜŞECEK"
Uğurlama töreninde bir konuşma yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, muhtarların öncülüğünde, Karesililerin fedakarlıkları ile güzel bir kampanya başlattıklarını ifade etti. Muhtarlar aracılığıyla Afrin'deki kahraman Türk askerlerinin ihtiyaç duyabilecekleri her türlü malzemeyi bağışlarla temin ettiklerini belirten Yılmaz, "Hemşehrilerime duyarlılıkları için çok teşekkür ediyorum. Çünkü biz sadece şehrimiz için değil Türkiye'miz için dertleniyoruz. Askerlerimize 'biz yanınızdayız, burada her yürek sizin için atıyor. Kendinize dikkat edin, biz sizin arkanızdayız' mesajı veriyoruz. İnşallah en kısa sürede Afrin düşecek, kahramanlarımız sağ salim zaferle dönecek" açıklamasında bulundu.

'ŞANSLI BİR BAŞKANIM"
Yardım TIR'ının uğurlanmasının ardından Kuvayi Milliye Mahallesi'nde oluşturulan Şüheda Bahçesi'nin ilk fidanlarını muhtarlarla birlikte diken Başkan Yücel Yılmaz, "Ben şanslı bir belediye başkanıyım. Çünkü sivil toplum kuruluşları, muhtarlarım çok güzel çalışıyor. Kendilerini ayrıca tebrik ediyorum. Şehrimle gurur duyuyorum" dedi.