2014 Ramazan Etkinlikleri


2014 KARESİ RAMAZAN ETKİNLİKLERİ

Belediye Başkanlığımız, kültürel mirasımızı korumak, onu geliştirerek geleceğe taşımak ve vatandaşlarımızın Ramazan ayını huzur içerisinde geçirebilmesi amacıyla 28 Haziran 27 Temmuz tarihleri arasında bir dizi kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenledi. Bir ay süren etkinlikler şehrimizde farklı noktalarda vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.  
 

   

Bu kapsamda özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın temiz ve nezih mekanlarda iftar edebilmeleri amacıyla şehrimizde üç ayrı noktada iftar sofraları düzenlendi. 
 

   

Zağnos Paşa Meydanı'nda ülkemizin dört bir yanından gelen çeşitli esnaf ve sanatkarlar kendilerine ayrılan standlarda ürünlerini teşhir ederek satışa sundular.
 


Bunun yanı sıra ramazan akşamlarında, ramazan geleneklerini ve Türk kültürünü yaşatmak amacıyla faaliyetler yapıldı. Ayrıca Türk tasavvuf müziği ve Türk müziğinden beğenilen eserlerin sunulduğu ve tanınmış ve seçkin sanatçı ve grupların katıldığı konserler yapıldı. 

 

     
     
     
 
     
 
     

Şehrimizde ilk kez gerçekleştirilen Ramazan etkinliklerinin gelecek yıldan itibaren daha kapsamlı bir şekilde sürdürülmesi ve geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.